Nieuwe bedrijfsvloer: Het Urker Zalmhuys is klaar voor de toekomst

Nieuwe bedrijfsvloer: Het Urker Zalmhuys is klaar voor de toekomst 600 400 DRT Technischevloeren
Casestudie

Nieuwe bedrijfsvloer: Het Urker Zalmhuys is klaar voor de toekomst

Het Urker Zalmhuys is uitgegroeid tot een groot visverwerkingsbedrijf met maar liefst vier productielocaties. Daar vindt het verwerkingsproces van zowel verse als ‘ready to eat’ vis plaats. Sinds de zomer van 2023 is de vierde productielocatie van Het Urker Zalmhuys in gebruik. Een twee verdiepingen tellend pand van meer dan 10.000 m², inclusief kantoren.

Een bedrijfsvloer voor ieder bedrijfsproces

Het Urker Zalmhuys bewijst dat binnen één bedrijf diverse eisen aan bedrijfsvloeren kunnen worden gesteld. Zo is een sneldrogende, zout- en vetbestendige antislip vloer cruciaal bij de verwerking van de eindproducten.

Tegelijkertijd vraagt de fileerlocatie om een grovere vloer, omdat hier transportmiddelen in een natte omgeving rondrijden. In de ruimte waar de zalm gerookt wordt, is juist weer een extreem gladde vloer nodig. De zwarte transportmiddelen en versmering vanuit de rookgeneratoren vereisen namelijk een eenvoudige, grondige reiniging. 

“De eisen voor voedselveiligheid zijn enorm strikt”

Dankzij de naadloze bedrijfsvloeren van DRT Vloeren voldoet het bedrijfsproces van het Urker Zalmhuys volledig aan alle eisen van hygiëne en veiligheid. Daarmee levert DRT Vloeren een belangrijke bijdrage aan een efficiënt bedrijfsproces. 

Peter Wiggelinkhuijsen van Het Urker Zalmhuys vertelt: “Onze zalm gaat naar groothandels, industrieklanten en retailers over de hele wereld. De eisen voor voedselveiligheid zijn daarom enorm strikt. Op deze nieuwe locatie zullen de hygiëneregels weer wat strenger worden; dat zal even wennen zijn. Maar dat gaat helemaal goedkomen!”

Neem contact op voor bedrijfsvloeren

Wil je weten wat DRT Vloeren voor jouw bedrijf of branche kan betekenen? Neem direct contact op voor een kennismakingsgesprek. 

De uitdaging: gevarieerde processen in een groeiend bedrijf

Daarom bracht de bouw van het nieuwe pand een uitdaging met zich mee. De bedrijfsvloer moest geschikt zijn voor hele specifieke omstandigheden en voldoen aan de strenge hygiëneregels van de voedingsindustrie. Maar ook de gangen, kantoren en sanitaire ruimtes moesten van vloeren worden voorzien.

Op de nieuwe productielocatie wordt gewerkt met vette producten. Daarom moest de technische vloer voldoen aan de volgende eisen:

 • Eenvoudig te reinigen
 • Sneldrogend
 • Grip bieden 
 • Zout- en vetbestendig
 • Sterk 

De oplossingen van DRT: Ucrete vloer en pu-gietvloer

DRT Vloeren is gespecialiseerd in zowel functionele als esthetische vloeren. Deze expertise komt prachtig tot uiting in het nieuwe pand van Het Urker Zalmhuys. 

DRT Vloeren voorzag de productielocatie van een Ucrete bedrijfsvloer. Daarbij paste DRT Vloeren de bestaande afschotten en putten aan op de nieuwe inrichting. De sterke, vloeistofdichte Ucrete vloer met antislip voldoet aan alle hygiëneregels. Bovendien droogt de technische vloer snel. Zo wordt er niet alleen efficiënt, maar ook veilig gewerkt.

De gangen en kantoren zijn voorzien van mooie pu-gietvloeren met een vlokje erin. Daardoor is niet ieder broodkruimeltje zichtbaar. Een praktische en esthetisch aantrekkelijke oplossing.

Wilt u een gratis vloeradvies?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden! Bel 0412 – 64 25 88

Contact

Hoofdkantoor Oss

Industrie en bedrijfsvloeren
Randmeer 6
5347 JW Oss
Nederland

Openingstijden

Ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend een offerte?

   Persoonlijke gegevens

   Aanvullende gegevens

   We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.