Grip op kaas: hoe DRT met een Ucrete vloer de gladheid uit de kaasindustrie haalt

Grip op kaas: hoe DRT met een Ucrete vloer de gladheid uit de kaasindustrie haalt 1299 865 DRT Technischevloeren
Casestudie

Grip op kaas: hoe DRT met een Ucrete vloer de gladheid uit de kaasindustrie haalt

Familiebedrijf Tebben maakt al sinds 1958 de lekkerste kazen vanuit Venlo. Gespecialiseerd in het raspen en schaven van verse kazen en het produceren van mozzarella, levert Tebben Kaas aan gerenommeerde ketens, supermarkten, horeca- en foodbedrijven. Daarbij staat voedselveiligheid altijd voorop. 

Zorgvuldige uitvoering 

De toepassing van de duurzame Ucrete vloer bij Tebben Kaas was alleen geen nieuwbouwproject. De vloer moest gerenoveerd worden in een bestaande ruimte. Dit vroeg om een zorgvuldige planning en uitvoering. Op deze manier integreerde DRT Vloeren de nieuwe vloer naadloos in de bestaande structuur: 

 1. Nieuwe goten aanbrengen.
 2. Secuur de juiste contouren in de bestaande betonvloer frezen.
 3. Dunne betonvloer met afschot aanbrengen, die aansluit op de nieuwe goten.
 4. Na enkele droogdagen de Ucrete vloer aanbrengen. 

“Ons probleem is super opgelost, we zijn uiterst tevreden”

De nieuwe Ucrete vloer van Tebben Kaas is vloeistofdicht, antislip en eenvoudig schoon te houden. De medewerkers kunnen nu veilig en efficiënt werken zonder uit te glijden. Zo heeft de juiste technische vloer een positieve impact op de bedrijfsproductiviteit en voedselveiligheid. 

“Ik was sceptisch vanwege een eerdere ervaring met een ander vloerenbedrijf, maar vanaf dag één liet DRT een professionele aanpak zien,” zegt François Tebben. “Er was controle, er werd supernetjes en schoon gewerkt, de planning verliep perfect. Dat was ook nodig, want we moesten een productiestop inplannen, een forecast aan onze klanten vragen en dubbele weken draaien. Dat vraagt veel van de organisatie en medewerkers. Nu moet de vloer 30 à 40 jaar meegaan. Ons probleem is super opgelost, we zijn uiterst tevreden.”

De juiste bedrijfsvloer voor een veilig bedrijfsproces

Deze kaascase laat zien hoe de juiste vloeroplossing direct impact heeft op bedrijfsprocessen en de veiligheid van werknemers. De expertise en oplossingsgerichte aanpak van DRT Vloeren spelen een belangrijke rol in de productiviteit van Tebben Kaas.

Ben je nieuwsgierig wat DRT Vloeren voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op en ontdek de slimme vloeroplossingen voor jouw branche.

De uitdaging: op zoek naar de juiste bedrijfsvloer 

De aanwezige zeskantige tegelvloer in de ruimte waar mozzarella wordt verwerkt was ideaal, omdat deze gemakkelijk schoon te spuiten was. Maar er was een probleem: kaas is vettig. Voeg daar water aan toe en er ontstaat een gevaarlijke glijbaan voor de werknemers. 

Daarom ging Tebben Kaas op zoek naar een vloer die bestand was tegen deze vette uitdaging. Een vloeistofbestendige bedrijfsvloer die tegelijkertijd hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken en veilig voor medewerkers was. 

De oplossing van DRT Vloeren: een Ucrete bedrijfsvloer

DRT Vloeren is expert op het gebied van bedrijfsvloeren die moeten voldoen aan allerlei technische en hygiënische eigenschappen. Daarom was de oplossing voor Tebben Kaas snel gevonden: een Ucrete vloer die bestand is tegen de glibberige aard van kaasproductie.

Ucrete is een hoogwaardig vloersysteem dat bekend staat om zijn duurzaamheid, vloeistofdichtheid en antislip eigenschappen, waardoor het de ideale keuze is voor voedselverwerkingsomgevingen. Niet voor niets worden hoogwaardige Ucrete bedrijfsvloeren steeds vaker de norm in deze bedrijfssector.

Wilt u een gratis vloeradvies?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden! Bel 0412 – 64 25 88

Contact

Hoofdkantoor Oss

Industrie en bedrijfsvloeren
Randmeer 6
5347 JW Oss
Nederland

Openingstijden

Ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend een offerte?

   Persoonlijke gegevens

   Aanvullende gegevens

   We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.