ESD vloer laboratorium

ESD vloer laboratorium 1400 932 DRT Technischevloeren
Casestudie

ESD vloer laboratorium

Klantvraag: ESD Vloer in een cleanroom

De vraag van onze klant betrof het ombouwen van een gedeelte magazijn met kantoor naar een cleanroom voor precisie werkzaamheden in de CNC technologie.

Situatie:

De vloer van het magazijn bestond uit een betonvloer met enkele beschadigingen, bouten en zaagsnede. Het beton was licht vervuild door oude verf en olieresten. Ter plaatse van het kantoor lag marmoleum en tapijt op een cementdekvloer. De bouwkundige aannemer heeft oude lichtstraten vervangen en wanden gesloopt. De cleanroom wordt voorzien van nieuwe wanden, nauwsluitende deuren, een nieuwe luchtfilterinstallatie en verlichting door een gespecialiseerde cleanroom bouwer. DRT leverde uiteraard de DRT STAT – ESD Vloer.

Advies:

De betonvloer ter plaatse van het magazijn wordt eerst alkalisch gereinigd voor goede hechting van de nieuwe ESD gietvloer. Het beton wordt gestraald en de tapijt en marmoleum handmatig verwijderd. De ondervloer wordt intensief voorbehandeld en vlak gemaakt ter plaatste van oneffenheden . Deze voorbehandeling garandeert de hechting en mede de vlakheid van de ESD vloer. Nadien wordt de ESD koolstofprimer aangebracht met de aardepin en koperen strips. De installateur sluit na het aanbrengen van de totale vloer de aarde aan. Tot slot zal op de koolstofprimer de epoxy gietvloer met ESD eigenschappen worden aangebracht.

De aansluiting met de cleanroomwanden betreft een getroffelde kim voltooid met een epoxy coating in dezelfde kleur als de gietvloer.

Wanneer de ESD vloer in werking treedt zal een erkend onafhankelijk adviesbureau de vloer testen op de vereiste NEN normering en de walking test.

Specificaties / Bijzonderheden:

Bijzonderheden zijn de strakke planning met de cleanroombouwer, bouwkundig aannemer en de klant. In 10 werkdagen tijd is een volledige cleanroom gerealiseerd. Het volledige ESD vloersysteem valt onder de product garantie van leverancier EPI.

De ESD specificaties kunt u vinden onder de productinfo, klik hier om direct naar de ESD Vloer – DRT STAT te gaan.

Lees meer over onze vloeren in de sectoren Eektronica en Farmacie / Chemie vloeren

Wilt u een gratis vloeradvies?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden! Bel 0412 – 64 25 88

Contact

Hoofdkantoor Oss

Industrie en bedrijfsvloeren
Randmeer 6
5347 JW Oss
Nederland

Openingstijden

Ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend een offerte?

      Persoonlijke gegevens

      Aanvullende gegevens

      We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.