De geur van succes: vloer-uitdagingen en oplossingen in de bakkerij

De geur van succes: vloer-uitdagingen en oplossingen in de bakkerij 6800 9080 DRT Technischevloeren
Casestudie

De geur van succes: vloer-uitdagingen en oplossingen in de bakkerij

In de hectische wereld van het bakken telt ieder detail. En dat begint al met de vloer onder je voeten. DRT Vloeren kent de uitdagingen van bakkerijen als geen ander. Van de extreme temperatuurschommelingen tot de eindeloze strijd tegen gladheid. Als bakker heb je een vloer nodig die iedere kruimelige situatie kan tackelen.

Vandaag duiken we in de uitdagingen en oplossingen van vloeren in de bakkerswereld. DRT biedt naadloze bedrijfsvloeren als de perfecte oplossing voor iedere situatie in de bakkerij.

Glijpartijen en geknoei in de bakkerij?

Wat als de vloer in je bakkerij net zo glad is als het verse glazuur op dat lekkere gebakje? In bakkerijen belandt opstuivend meel regelmatig op de vloer. Daardoor wordt uitglijden een dagelijkse zorg.

Stel je voor: een medewerker haast zich met een volle bak deeg door de bakkerij en glijdt plotseling uit over de gladde vloer. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar kan ook leiden tot onnodig morsen en verspilling van ingrediënten.Dit leidt niet alleen tot onnodig morsen en verspilling van ingrediënten maar is vooral ook een gevaarlijke situatie voor u of uw collega.

Gelukkig biedt DRT Vloeren een slimme oplossing om de strijd tegen gladheid op de bakkerijvloer te winnen. Dankzij de speciale antislip-coating van onze bedrijfsvloeren staan je medewerkers altijd stevig op hun voeten. Zo bestrijden we gladheid, zonder in te leveren op hygiëne.

Een bakkerijvloer die de hitte aankan

De intense hitte van de ovens die de heerlijke aroma’s van vers gebakken brood verspreidt. De koelere omgeving waar het deeg zijn perfecte consistentie krijgt. In een bakkerij is temperatuur de sleutel tot het bakproces.

En daarbij kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen… en weer dalen! Voor conventionele vloeren kunnen deze temperatuurverschillen een uitdaging vormen. Het kan zelfs leiden tot barsten en beschadigingen aan de vloer. Niet alleen esthetisch lelijk, maar ook van invloed op de operationele efficiëntie!

De vloeroplossingen van DRT Vloeren kunnen de thermische belasting in een bakkerij probleemloos doorstaan. De hittebestendige bedrijfsvloeren zijn duurzaam en dragen daarmee direct bij aan een vlekkeloos functionerende bakkerij.

Hygiëne en voedselveiligheid in de bakkerij

In bakkerijen draait alles om smaak, maar ook om hygiëne. In de voedingsmiddelenindustrie heeft voedselveiligheid een topprioriteit. Elk brood, elke taart en elk gebakje smaakt dan niet alleen lekker, maar is ook veilig voor consumptie. De vloer speelt daar een onmiskenbare rol in.

Bakken staat vaak gelijk aan knoeien. Dat betekent dat vloeren in bakkerijen het zwaar te verduren krijgen. Daarom voldoen de bedrijfsvloeren van DRT aan de strengste hygiënenormen van de bakkerijsector. Zo voldoe je niet alleen aan de regelgeving, maar kunnen klanten en werknemers ook vertrouwen op de veiligheid van je producten.

Hygiëne begint bij het voorkomen van verborgen plekjes waar bacteriën, vuil en ingrediënten zich kunnen ophopen. Daarom levert DRT naadloze vloersystemen met hygiënische plinten. Geen voegen, geen kieren. Gewoon een vloer die eenvoudig te reinigen is, zonder dat er daarbij vuilresten achterblijven.

Hygiëne betekent ook een dagelijkse schoonmaakroutine. Daarom moeten vloeren in bakkerijen bestand zijn tegen reguliere, intensieve reiniging. Of het nu gaat om het verwijderen van deegresten, meel of andere ingrediënten, bakkerijvloeren mogen daarbij hun kwaliteit niet verliezen.

De bedrijfsvloeren van DRT zijn bestand tegen krachtige reinigingschemicaliën. Tegelijkertijd zorgt de antislip coating ervoor dat de vloer niet in een glijbaan verandert bij natte reiniging. DRT zorgt ook voor het aanbrengen van afschot en de aansluiting op putten en goten in je bakkerij.

De juiste vloer voor operationele efficiëntie in de bakkerij

De juiste vloer draagt bij aan de operationele efficiëntie van de bakkerij. Want eerlijk is eerlijk: een vloer die niet presteert, kan het hele bakproces ontregelen. DRT Vloeren biedt naadloze vloeroplossingen op maat. Met veel ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en bakkerijen, adviseren wij moeiteloos over de juiste bedrijfsvloer.

Daarbij gaan functie en esthetiek hand in hand. Wie zei dat een bakkerijvloer saai moest zijn? De technische vloeren van DRT voegen ook een vleugje sfeer toe aan je bakkerij. Van strakke ontwerpen tot warme tinten, jouw bakkerijvloer kan zowel praktisch als visueel aantrekkelijk zijn.

Ook toe aan de beste bedrijfsvloer?

Ben je klaar om de vloer van jouw bakkerij naar een hoger niveau te tillen? Ontdek de kracht van DRT bedrijfsvloeren. Wij garanderen een veilige, hygiënische en efficiënte werkomgeving. Samen bouwen we een vloer die net zo uitzonderlijk is als jouw heerlijke creaties. Zit je in een andere bedrijfssector en wil je meer weten over onze naadloze vloeroplossingen? Neem contact op, we gaan graag met je in gesprek.

Wilt u een gratis vloeradvies?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden! Bel 0412 – 64 25 88

Contact

Hoofdkantoor Oss

Industrie en bedrijfsvloeren
Randmeer 6
5347 JW Oss
Nederland

Openingstijden

Ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend een offerte?

      Persoonlijke gegevens

      Aanvullende gegevens

      We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.