De cruciale rol van bedrijfsvloeren in de industrie

De cruciale rol van bedrijfsvloeren in de industrie 1000 665 DRT Technischevloeren
Casestudie

De cruciale rol van bedrijfsvloeren in de industrie

In industriële omgevingen vormen bedrijfsvloeren de solide basis voor een soepele bedrijfsvoering. De keuze voor de juiste vloer is van cruciaal belang. Voor de veiligheid van werknemers, voor de efficiëntie van bedrijfsprocessen, en bovendien voor het minimaliseren van slijtage aan apparatuur of het verminderen van stilstandtijd. In dit artikel leggen we uit hoe de juiste technische vloer van grote invloed is op je bedrijfsvoering. 

Impact van slechte vloeren 

Er kunnen ernstige problemen optreden wanneer een vloer in een industriële omgeving slecht is aangelegd of onvoldoende wordt onderhouden. Slechte bedrijfsvloeren hebben direct impact op de veiligheid van werknemers en bedrijfsprocessen. Zo kunnen er problemen ontstaan, zoals: 

 • Uitglijden en valpartijen: een versleten of niet-antislip vloer kan leiden tot frequente glij- en valpartijen. Dit resulteert in letsel voor werknemers en mogelijke aansprakelijkheidskwesties voor het bedrijf.
 • Schade aan apparatuur: oneffenheden in de vloer, zoals scheuren of gaten, kunnen schade veroorzaken aan machines en transportmiddelen. Dit leidt tot reparatie- of vervangingskosten en kan de productiviteit verminderen.
 • Stilstandtijd: inadequate vloeren kunnen vereisen dat bedrijfsactiviteiten tijdelijk worden stilgelegd voor reparaties of onderhoud. Dit veroorzaakt productieverlies en vermindert operationele efficiëntie.
 • Vochtproblemen: slecht beheerde vloeren kunnen vocht absorberen. Dit leidt tot schimmelgroei, corrosie van apparatuur en een ongezonde werkomgeving.
 • Hygiëneproblemen: in omgevingen waar hygiëne van essentieel belang is, zoals de voedingsmiddelenindustrie, kunnen inadequate vloeren leiden tot problemen met betrekking tot HACCP-richtlijnen. Denk aan onvoldoende reinigbaarheid en vloeistofdichtheid.
 • Vervuiling van producten: in productieomgevingen kan een slecht onderhouden vloer het risico op productvervuiling vergroten. Met productafkeuring en financieel verlies als gevolg.
 • Elektrostatische problemen: in de elektronica-industrie kunnen inadequate vloeren elektrostatische ontlading veroorzaken. Hierdoor beschadigen elektronische componenten en vermindert de productkwaliteit.
 • Hoge onderhoudskosten: vloeren die voortdurend moeten worden gerepareerd en onderhouden, resulteren in aanzienlijke onderhoudskosten en verstoring van de bedrijfsactiviteiten.
 • Verlies van werknemersproductiviteit: oncomfortabele en onveilige werkomstandigheden kunnen leiden tot verminderde werknemersproductiviteit en -moraal.

Bedrijfsvloeren: veiligheid en productiviteit 

Bedrijfsvloeren spelen een centrale rol in het waarborgen van veiligheid en productiviteit in industriële omgevingen. Dit is te danken aan verschillende eigenschappen die deze vloeren onderscheiden en optimaliseren:

 • Antislip: bedrijfsvloeren zijn ontworpen om een hoge mate van grip te bieden, zelfs onder natte of gladde omstandigheden. Dit vermindert het risico op uitglijden en valpartijen, wat van vitaal belang is voor de veiligheid van werknemers.
 • Duurzaamheid: deze vloeren zijn bestand tegen zware belasting, slijtage en chemische invloeden. Hierdoor blijven ze langdurig in goede staat en minimaliseren ze de noodzaak van frequente reparaties of vervangingen, wat de productiviteit bevordert.
 • Mechanische en chemische bestendigheid: technische vloeren zijn bestand tegen de impact van zware machines, chemicaliën en abrasieve materialen, wat de levensduur verlengt en de kosten van onderhoud verlaagt.
 • Snel belastbaar: na installatie kunnen bedrijfsvloeren meestal snel in gebruik worden genomen, wat de stilstandtijd minimaliseert en de productiviteit maximaliseert.
 • Vloeistofdichtheid: technische vloeren zijn vaak vloeistofdicht, waardoor gemorste vloeistoffen geen kans krijgen om in de vloer te trekken. Dit bevordert een schone en veilige werkomgeving.
 • Antistatisch: in omgevingen waar elektronica wordt gebruikt, zijn antistatische bedrijfsvloeren essentieel om elektrostatische ontlading te voorkomen. Deze ontlading kan de apparatuur beschadigen en de veiligheid van werknemers in gevaar brengen.
 • Egaal en vlak: deze vloeren zijn uiterst vlak en zonder oneffenheden. Dit maakt het gemakkelijker om zwaar materieel en transportmiddelen te verplaatsen, wat bijdraagt aan een efficiëntere workflow.

Deze eigenschappen maken bedrijfsvloeren veilig en zeer efficiënt voor bedrijfsprocessen in industriële omgevingen. Ze dragen bij aan een betrouwbare en geoptimaliseerde werkomgeving. Een omgeving waarin werknemers zonder afleiding kunnen werken. Daarbij kunnen machines efficiënt opereren en wordt het risico op ongelukken tot een minimum beperkt.

De juiste bedrijfsvloer voor jouw bedrijf?

Wil je een veilige, productieve werkomgeving creëren met een hoogkwalitatieve bedrijfsvloer? En ben je op zoek naar een betrouwbare, vakkundige partner die meedenkt over de specifieke uitdagingen van jouw bedrijf? Plan dan een afspraak met DRT Vloeren. Onze adviseurs vertellen graag over de innovatieve oplossingen van onze technische vloeren. 

DRT: expert in bedrijfsvloeren 

Voor iedere situatie het juiste vloersysteem, dat is waar DRT Vloeren voor staat. Als expert in technische vloeren denken wij graag mee over de juiste vloer voor jouw bedrijf. 

Hygiëne en chemische belastbaarheid zijn cruciaal in de voedingsmiddelenindustrie. In de farmaceutische industrie spelen potentieel schadelijke stoffen een belangrijke rol. Vloeren in de automotive industrie moeten juist weer bestand zijn tegen zware belasting en chemische afvalstoffen. Zo vraagt iedere sector om zijn eigen oplossingen. 

Van antistatisch tot supervlak, van mechanisch zwaar belastbaar tot corrosiewerend. De bedrijfsvloeren van DRT Vloeren zijn de onmisbare bouwstenen voor een veilige en productieve werkomgeving. Met een focus op kwaliteit, duurzaamheid en expertise voldoen wij aan de unieke behoeften van zakelijke klanten. Daarvoor creëren wij zelfs op maat gemaakte vloersystemen.

Wilt u een gratis vloeradvies?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden! Bel 0412 – 64 25 88

Contact

Hoofdkantoor Oss

Industrie en bedrijfsvloeren
Randmeer 6
5347 JW Oss
Nederland

Openingstijden

Ma t/m vrij 8.30 – 17.00 uur

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend een offerte?

   Persoonlijke gegevens

   Aanvullende gegevens

   We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.